Ekonomi

TESK Başkanı: Trafikte Kaçak Seyreden Araç Sayısı Artıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, muayene, vergi ve sigorta fiyatlarına yapılan zamlar nedeniyle trafiğe kaydı yapılan her 5 araçtan 1’inin düzensiz geçiş yaptığını bildirdi. Araç muayene ve gecikme maliyetlerinin düşürülmesini isteyen Palandöken, “Bu dönemde devletimizin üzerine düşeni yapması ve araç sahiplerinin masraflarını hafifletmesi gerekiyor. Ülke ekonomisinin barometresi olan esnafımızın yanında olması gerekiyor. “

TESK Başkanı Bendevi Palandöken bugün yazılı bir açıklama yaptı. Araç muayene, vergi ve sigorta ücretlerinin yüksek olduğuna dikkat çeken Palandöken, Türkiye’de 27 milyon 334 bin araçtan 5 milyon 600 bininin halen sigortasız seyahat ettiğine dikkat çekti. Yetkili kurumun muayene fiyatlarından aldığı fiyatların esnaf ve vatandaş için oldukça yüksek olduğunu, vergi ve sigorta borcu olan araçların muayenesinin yapılamadığını belirten Palandöken, “Bu ücretler düşürülmeli ki araçlar Muayenesiz ve sigortasız trafikte dolaşmıyor. Teknik muayene süresini geçen araçlara aylık yüzde 5 gecikme zammı uygulanıyor. Uzun vadeli ödemesi olmayanlara da zam uygulansın” dedi. söz konusu.

“VATTAŞ ARACI HİÇ KULLANMAZSA YILDA 15 BİN LİRA GİDER GİDER”

Kapı önünde duran kullanılmayan aracın bile yıllık ortalama tüketiminin 15 bin lira olduğunu belirten Palandöken, şunları kaydetti:

“Günümüzde araç sahibi olmak çok maliyetli hale geldi. Hiç kapı önünde tek başına binilmemiş bir aracın maliyeti yılda 15 bin lirayı buluyor. Ayrıca vatandaş kasko yaptırmak isterse bu rakama ulaşıyor. direk 25 bin lirayı geçiyor.muayenesiz ve sigortasız caddede durum bu.araç sayısı arttı.trafikte sigortasız araç bulunması büyük tehlike oluşturuyor.bu sorunun ortadan kalkması için muayene ve yüksek vergi fiyatlarının düşürülmesi lazım azaltılmış.”

“MUAYENE SÜRESİNDEN GEÇEN SÜRÜCÜ İŞLEMLERİNİ YAPIYOR, SÜRÜCÜNÜN BELGESİ İPTAL EDİLECEK”

Palandöken, ekmek teknesi araçlarına sahip olan sürücü esnafın muayeneden geçince K belgesinin düştüğünü vurgulayarak açıklamasını şöyle tamamladı:

“Ticari araçlar her yıl, özel araçlar ise 2 yılda bir muayene olmak zorunda ama 575 lira motosiklet, 1.130 lira otomobil ve 1.528 lira kamyon, traktör gibi araçların muayene fiyatları çok yüksek. Muayene edilen araçlardan alınan bu tutarlar çok yüksek. istasyonlarda yarım saat süre makul düzeydedir.Öte yandan K belgeli araçlar muayene süresini 1 aydan fazla geciktirdiğinde belgelerin düşme ve cezai işlemle rekabet etme riski de bulunmaktadır. Mağduriyetlerin önüne geçmek için devletimiz bu dönemde sorumluluk alarak araç sahiplerinin maliyetlerini düşürmeli, ülke ekonomisinin barometresi olan esnafımızın yanında olmalıdır.”

haber-korgan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu